Sakarya’da halk darbe girişimine büyük tepki gösterdi. Binlerce vatandaş Sakarya Valiliğine akın ederken, 20 asker gözaltına alındı. Valilikte çıkan arbedede ise askerin rastgele ateş açması sonucu 20’ye yakın vatandaş yaralandı. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, operasyonun başlatıldığını, bu girişime bulaşanların en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.
Sakarya’da askeri birlikler, akşam saatlerinde Sakarya Valiliğine girdi. Polis ekipleri valiliğe giden yolu keserek, askerlerin geçişine izin vermeyince polis ve asker arasında tartışma çıktı. Tartışmada polis ekiplerine destek veren vatandaşlar, askerlerin üzerine yürüyerek tepki gösterdi. Öte yandan Sakarya Valiliğine giren askerler ise valiliğe girmek isteyen vatandaşlara rastgele ateş açması sonucu yaklaşık 20 vatandaş çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar ambulanslar ile çevre hastanelere gönderilirken, yaralılar arasında askerlerinde olduğu görüldü.
Vatandaş ve polis ekiplerinin müdahalesi sonucunda valilik içerisinde bulunan askerler etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Valiliğe alkışlar arasında giren Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, valilik önünde toplanan binlerce vatandaşa seslenerek, darbe girişimine bulaşanların en ağır cezayı alacağını söyledi. Sakarya polisi tarafından başlatılan operasyon sonucu ilk olarak 20 askerin gözaltına alındığı öğrenildi.