Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde babalarını öldüren 3 Suriyeli kardeşten ikisi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 kişide serbest bırakıldı.
Adapazarı ilçesi Karaköy Mahallesi’nde yaşayan bir şahsın öldürülüp ağacın kenarına gömüldüğünün fark edilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri şahsı gömüldüğü yerden çıkarmıştı. Yapılan tespitler sonrasında öldürülen şahsın Suriye uyruklu Ragheb Almahammad olduğu tespit edilmişti. Polis ekipleri şahsın oğullarını ifadelerini alırken, cinayetini işlediklerini itiraf etmişlerdi.
Şahıslar emniyetteki işlemlerin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye gönderildi. Cinayet şüphelisi Muhammed A. nöbetçi mahkemede verdiği ifadede, “Babamı bıçakla öldürdüm. Bıçağı sapladıktan sonra babam öldü. Diğerleri kardeşlerimde babamın odun ve sopa ile sırtına ve kafasına vurdular. İlk önce ben vurdum. Ben vurunca onlarda hemen gelip işini bitirdiler. En son beraber öldürdük. Bıçak vurmamla direk yatakta kaldı. Bıçak darbesinden sonra babam yataktan kalkamadı. Ardından da ağabeylerim vurdu. Biz Suriye’ye gitmek istedik kabul etmedi, o nedenle yaptık annemizi görmek istedik. Babam beni çok döverdi. İş sahibimin yanında beni rezil ederdi. Sürekli bana vururdu” dedi.
Diğer şüpheli Iessa A. ise verdiği ifadede, “Kardeşimin dediği gibi olmuştur. Bıçağı kardeşim vurunca babam ölmüştü, ben vurmadım, biz öldürmedik. Kardeşim korkup belki öyle söyledi. Ben çalışıyorum, görmedim. Siz bana inanmadığınız için Muhammed’in dediği gibi söylemek istedim. Benim anlattığım doğrudur, Allah şahidimdir” diye konuştu.
Saib A. ise, “Muhammed’in anlattıkları gerçek değildir, ben öldürmedim. Ben hiçbir şey görmedim. Ben başka bir yerde çalışıyorum. Muhammed’in bıçakla sapladığını görmedim” diye konuştu.
Mahkemede çelişkili ifadeler veren Muhammed A. son verdiği ifadede, “Allah şahit ben öldürmedim” dedi.
Şahısları dinleyen mahkeme başkanı şüpheli Muhammed A.’yı serbest bırakırken, diğer şüpheliler Iessa A. ve Saib A. tutuklanarak Ferizli Cezaevine gönderdi.