Sakarya’nın Akyazı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi gurbetçi Gülseren hemşire yaptı.
Edinilen bilgiye göre kaza, saat 17.00 sıralarında, D-140 karayolu Batakköy Kavşağı’nda meydana geldi. Karapürçek’ten Akyazı istikametine giden Şükrü T. idaresindeki 54 H 1228 plakalı otomobil ile, Kuzuluk’tan Adapazarı istikametine giden Cengiz Salim S. idaresindeki 54 H 3422 plakalı otomobil, Batakköy Kavşağı’nda çarpıştı. Kaza sonucu her iki otomobil de sürüklenerek yoldan çıktı. Kazada sürücüler Cengiz Salim S. ve Şükrü T. ile yolcular Hatice S., Gürcan T. ve Tenzile B. yaralandı. Kazada yaralananlara sağlık ekipleri gelene kadar ilk müdahaleyi, o sırada yoldan geçen ve Almanya’da hemşire olarak görev yapan Gülseren adlı hemşire yaptı. Soyadı öğrenilemeyen Gülseren hemşire, bir yandan yaralıların sağlık durumlarını kontrol etmeye çalışırken, bir yandan da onları teselli etti. Kazazede yakınlarına da telefonla bilgi veren Gülseren hemşire, sağlık ekipleri geldikten sonra bir süre daha sağlık ekiplerine yardımcı olarak, kaza yerinden ayrıldı. Kazaya karışan otomobillerden birinin sürücüsü olan Cengiz Salim S., kazanın nasıl olduğunu fark edemediğini söyleyerek, “Hiç görmedim bile. Ani çıkış yaptı. Nasıl oldu, anlamadım” dedi.
Kaza yerinde gelen vatandaşlar da aynı kavşakta sürekli büyük kazalar olduğunu ifade ederek, yetkililerden önlem almalarını istediler.
Kazada yan yatan otomobilde sıkışan yaralı bayan, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince otomobilden çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla ilk müdahalelerinin ardından Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.