Muğla’nın Ula ilçesine bağlı sakin kent unvanlı turistik Akyaka Mahallesi’nde Salih Ateş isimli tekne kaptanı, Tahsin B.’yi vurmak isteyen şahısların silahından çıkan kurşunların hedefi olarak hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, tur teknelerinin bulunduğu alanda Tahsin B. ile A.A. ve B.Y. arasında yol verme tartışması yaşandı. Bir gün sonra gece saat 23.00 sıralarında 48 DE 388 plakalı araçla iskeleye gelen A.A. ve B.Y., Beyaz Ada-1 teknesinin önünden geçerek tekrar geri döndüler. Teknenin önünde araçtan inen A.A., iddiaya göre tekneye doğru koşarak 4 el ateş etti. Hedefteki isim Tahsin B. ateş açılması üzerine teknenin motor bölümüne kaçarak kurtuldu. Tekne kaptanı Salih Ateş (59) ise tüfekten çıkan saçmaların hedefi oldu.
Salih Ateş, 112 acil servis ambulansları ile Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ateş, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Ateş’in cesedi Yerkesik Mahallesi’ndeki Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi sonrası toprağa verildi.
Olaydan sonra A.A. ve araç sürücüsü B.Y. firar etti. Firari şüphelilerin yakalanması için jandarma Akyaka Mahallesi’nin giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemi alırken, iskelede de askerler güvenlik önlemlerini sürdürüyor.
Gümüş, yeni olaylara karşı uyardı
Akyaka Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Mehmet Gümüş, limanın MUÇEV tarafından işletildiğini belirterek, “Daha önce teknelerin bağlanması ile ilgili sıkıntı vardı. MUÇEV şu anda işletme ile ilgili izinleri aldı. Kooperatif dışında olan kişiler ile bir gün önce kooperatif üyemiz arasında bir tartışma yaşandı. Dün gece kooperatif üyesi olmayan kişiler silahla gelerek tartıştıkları kişiyi değil, tekne kaptanını vurdular. Buradan sayın kaymakamımız ve sayın valimize önlem alınmasını istedik. Vuran kişiler tekrar gelecekler yine olay olacak. Buradaki olayların önlenmesi için MUÇEV öncülüğünde ve jandarma güvenliğinde bilet satış stantlarının tekrar yeniden düzenlenmesi gerekiyor” dedi.