Suriye sınırındaki Türk Yurdu Jandarma Karakolunun bulunduğu bölgeye gerçekleştirilen saldırıda havan topunun bir tanka isabet ettiği öğrenildi.
Gaziantep’in Karkamış ilçesinde bulunan Türk Yurdu Jandarma Karakolunun yer aldığı bölgeye Suriye’nin terör örgütü IŞİD kontrolündeki Cerablus kentinden havanlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda havanın bir tanka isabet ettiği ortaya çıktı. Saldırıda can kaybı ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Olayın ardından bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı. Bölgeye girilmesi yasaklanırken, saldırının hemen ardından ise misilleme atışlarına başlanmıştı. Sınırdaki mevzilerde bulunan tank, obüs ve fırtına topları ile saldırının gerçekleştiği bölge ateş altına alınmıştı. Yaklaşık 1 buçuk saat süren misilleme atışları durdu. Olası saldırı veya saldırı tehdidi üzerine saldırıların zaman zaman yeniden başlayabileceği belirtildi. Sakinleşen bölgede bulunan tarım arazilerinde ise vatandaşların tarlalarında çalışmaları dikkat çekiyor. Öte yandan havan mermisinin düştüğü ve karakolun bulunduğu bölgenin çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Çevrede kuş uçurtmayan asker ve güvenlik güçleri tarafından tehlikeli bölgeye giren 2 gazetecinin gözaltına alındığı ileri sürüldü.
Güvenlik güçleri, bölgeye gitmek isteyen sivil halkı ve medya temsilcilerini saldırı bölgesinden uzak durması konusunda uyarıyor.