Samsun’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aralarında eski İl Sağlık Müdürü Yusuf K. ve Eğitim Araştırma Hastanesi eski Başhekim Yardımcısı Ali Osman K.’nın da bulunduğu 12 sağlık çalışanı tutuklandı.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin merkezi Samsun olmak üzere Ordu ve Sivas illerinde sağlık çalışanlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda 53 sağlık çalışanı gözaltına alınmıştı. Zanlılar, bugün Samsun Adliyesi’ne çıkarıldı. Aralarında eski İl Sağlık Müdürü Yusuf K. ile eski Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Osman K.’nın da bulunduğu 12 sağlık çalışanı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 5 sağlık çalışanı savcılıkça, diğer 36 sağlık çalışanı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Tutuklananların isimleri şöyle:
“Eski İl Sağlık Müdürü Yusuf K., eski Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Osman K., Ahmet K., Murat T., Mehmet T., Erkan P., Vedat K., Mustafa Ş., Mustafa A., Murat Y., Hasan K. ve Mustafa G.”