Samsun’da bir lastik fabrikasında işçiler gece vardiyasındayken yangın çıktı. Fabrika alev alev yanarken dumandan zehirlenen 3 işçi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Yangın, Samsun’un Tekkeköy ilçesi Organize Saniyesi Bölgesi’nde bulunan bir lastik ayakkabı ve çizme fabrikasında saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, fabrikada gece vardiyasında çalışan işçiler alevlerin biranda fabrikayı sarması üzerine olayı polise ve itfaiye haber verdiler. İhbar sonrası yangın mahalline itfaiye, polis ve ambulanslar sevk edildi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yanına müdahale ederken, Çarşamba ve Tekkeköy ilçelerinden de takviye itfaiye ekipleri gelerek yangına müdahale ettiler. Yangın sırasında fabrikada bulunan işçiler canlarını zor kurtararak kendilerini dışarı attılar. Yangında dumandan zehirlenen 3 işçi hastanelik oldu. Zehirlenen işçiler 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. Yangının çevredeki fabrikalara sıçramasından endişe edilirken, söndürme çalışmaları devam ediyor.