Samsun’da şizofren hastası olduğu iddia edilen bir kadın, 2 çocuğunu bıçakla öldürüp, ardından intihar girişiminde bulundu.
Olay, İlkadım ilçesi Liman Mahallesi Öğretmenler Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, şizofren hastası olduğu öne sürülen Ayfer K., akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle evinde cinnet geçirdi. Mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla evde olan kızları 3 yaşındaki Melisa K. ile 9 yaşındaki Bahar K.’yi vücutlarının çeşitli yerlerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Şizofren hastası anne daha sonra aynı bıçakla kendini de yaralayıp intihar girişiminde bulundu. Çığlıklar üzerine eve gelen komşuları korkunç manzarayla karşılaşınca olayı polise ve sağlık ekiplerine bildirdi.
Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri anne ve kızlarına ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Melisa K. ve Bahar K. yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Anne ise Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.