İzmir’in Torbalı ilçesinde motosiklet çaldıkları olay yerinde cep telefonunu düşüren acemi hırsızlar, jandarma tarafından kısa sürede yakalandı.
Torbalı İlçesi’ne bağlı İnönü Mahallesi’nde iki hırsız, gece geç saatlerinde bir evin önünde bulunan bin 500 TL değerindeki motosikleti çalmak istedi. 16 yaşındaki Y.K. ve 14 yaşındaki B.D. isimli hırsızlar önce çevre kontrolü yaptı, daha sonra motosikleti çalmak için girişimde bulundu. Hırsızlar, zor da olsa motosikleti çalıştırmayı başardı. O esnada Y.K. isimli şahıs, olay yerinde cep telefonunu düşürdü. İki kafadar telefonu düşürdüklerinden habersiz bir şekilde olay yerinden kaçtı.
TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Bir saat sonra motosikletin çalındığını fark eden araç sahibi, durumu Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı Ayrancılar karakol ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen jandarmanın incelemesi esnasında Y.K.’nın düşürdüğü cep telefonuna rastlandı. Jandarma telefonu incelemeye aldı. Kısa bir süre sonra operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, İnönü Mahallesinde çaldıkları motorla gezinti yapan iki kafadarı kıskıvrak yakaladı. Torbalı Adliyesi’nde hakim karşısına çıkan ikiliden Y.K. tutuklanarak İzmir Aliağa Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu’na gönderildi.