Batman Valiliği, Sason ilçe kırsalında yapılan operasyonda 3 teröristin ölü, 1 teröristin de yaralı olarak ele geçirildiğini bildirdi.
Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, “Sason İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bir grup bölücü terör örgütü mensubunun barındığı insansız hava araçlarından tespit edilmiş, müteakiben icra edilen hava harekatı ile teröristlere ait sığınak, barınak ve yaşam alanları bombalanarak kullanılamaz duruma getirilmiştir.
25 Ağustos 2016 tarihinde icra edilen arazi araması sonucunda 1 bölücü terör örgütü mensubu yaralı, 3 bölücü terör örgütü mensubu ise ölü olarak silahlarıyla birlikte ele geçirilmiştir. Bölgede yapılan aramada; teröristlere ait 1 adet SA 16/18 olduğu değerlendirilen yerden havaya atılan hava savunma füzesi, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, bunlara ait şarjör ve bol miktarda mühimmat, 5 adet el bombası, 22 adet EYP düzeneği, Plastik patlayıcı ve bol miktarda örgütsel doküman ile yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Söz konusu bölgede arama/tarama faaliyetleri ile bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen tüm faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir” denildi.