Bingöl’de bombalı saldırıda şehit düşen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurunun cenazesi son kez İstanbul Kağıthane’deki baba evine getirildi. Şehidin öğretmen eşi, ’Bebeğim’ diyerek eşinin tabutuna sarıldı.
Bingöl’de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ait araca yapılan bombalı saldırıda şehit düşen 7 polisten biri olan 25 yaşındaki Hasan Koçer’in Türk bayrağına sarılı cenazesi, helallik alınması için Kağıthane’de bulunan baba ocağına getirildi. Şehidin Ortabayır Mahallesi Sivas Sokak’ta bulunan evi ve sokağa Türk bayrakları ve şehidin dev bir fotoğrafı asıldı. Şehit polis Hasan Koçer’in cenazesini babası Hamza, annesi Semra, eşi Halide ile kardeşi ve ablası karşıladı.
Şehidin öğretmen eşi Halide Koçer, "Bebeğim" diyerek tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin annesi ve kardeşleri de tabuta sarılarak ağladı. Oğlunun tabutu başında sinir krizi geçiren anne Semra Koçer, yakınları ve sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınarak müdahale edildi. Şehit babası Hamza Koçer ise güçlükle ayakta durdu.
Eşinin tabutu başından ayrılmak istemeyen Halide Koçer, güçlükle ikna edildi. Helallik alınması ve duaların ardından şehit polis Hasan Koçer’in cenazesi, Eyüp Sultan Camii’ne götürüldü.
Tayini 10 gün önce Bingöl’e çıkmıştı
Bingöl’de bombalı hain saldırıda şehit düşen Hasan Koçer’in, daha önce Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde görev yaptığı tayininin 10 gün önce Bingöl’e çıktığı öğrenildi. Öğretmen Halide Koçer ile 2 yıllık evli Hasan Koçer’in cenazesi, Eyüp Sultan Cami’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Edirnekapı Polis Şehitliği’nde toprağa verilecek.