Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman’ın cenazesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşı vasiyeti üzerine annesinin kabrinin yanına defnedildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman, son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Binbaşı Karaman için Pendik Dumankaya Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye başta şehidin ailesi ve yakınları olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Lütfi Elvan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, yakınları, silah arkadaşları ve askeri erkanla vatandaşlar katıldı. İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Karaman’ın na’şı dualar eşliğinde top arabasına konularak bir süre taşındı.

Şehit Binbaşı Karaman’ın cenazesi daha sonra vasiyeti üzerine annesinin kabrinin bulunduğu Tepeören Mezarlığına defnedildi.

Öte yandan, tören boyunca polis helikopteri havadan, polis ekipleri ise karadan geniş güvenlik tedbirleri aldı.