Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki Ortaklar Süngü Tepe üs bölgesinde mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Topçu Çavuş Mehmet Kaşık'ın (25) cenazesi memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verildi.

HABER FOTOĞRAFLARI - TIKLA

Topçu Çavuş Mehmet Kaşık'ın (25) cenazesi bu sabah düzenlenen askeri törenin ardından uçakla baba ocağı Kahramanmaraş’a getirildi. Şehidin cenazesi buradan ulu camine götürüldü. Burada düzenlenen törene Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, kent protokolü, askerler, şehit Kaşık’ın yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yakınları, şehit Kaşık’ın Türk bayrağına sarılı tabutunun başında gözyaşı döktü. Şehidin annesinin tabutun başında: “Kuzum Allah’ım bana verdi ya, bende seni asker ettim. Yaradan Allah’ım seni yanına aldı kuzum. Ciğerim, kuzum benim” diyerek gözyaşları döktü. Şehidin kız kardeşi, erkek kardeşi ve akrabaları tabutun başına gelerek gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Celal Sürgeç’in kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin cenazesi, törene katılanların omuzlarında bir süre taşındıktan sonra defnedilmek üzere Onikişubat İlçesine bağlı Köseli Mahallesine bağlı aşıklar mezarlığına götürüldü.

Haber46 Haber Merkezi - Muhabir Mustafa Kılınç