Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne düzenlen bombalı araç saldırısında şehit olan Serdal Şakır’ın, şehit olmadan bir buçuk saat önceki görüntüleri güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Sabah saat 07.45 sıralarında pastahaneden içeriye giren şehit polis, 2 poğaça siparişi verip, çayını alarak, pastane içerisinde kahvaltısını yaptı. Yaklaşık saat 7.55 sıralarında kahvaltısını bitirerek, hesabını ödeyen Serdal Şakır, görev yeri olan nöbet kulübesine doğru hareket etti. Çıkışta pastahane çalışanı Ali Yalçın’ın ikram ettiği poğaçayı da geri çevirmeyen Polis memuru Serdal Şakır’ın patlamadan 1.5 saat önceki görüntüleri, iş yerindeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
İş yerlerinin Emniyet müdürlüğü binasının hemen karşısında olması nedeniyle patlama anında büyük bir şok yaşadıklarını anlatan Pastahane çalışanı Ali Yalçın, olayın ardından tanıdıkları polis memurulu Serdal Şakır’ın şehit olduğu haberini alınca ikinci kez yıkıldıklarını ifade etti. Şehit polis Serdal Şakır’ın sürekli yüzünün güldüğünü anlatan Yalçın, "Patlamadan önce buraya gelmişti. Patlamadan bir, bir buçuk saat önceydi. Çay alıp poğaçayla kahvaltı yaptıktan sonra tam çıkacağı sırada ona bir poğaça ikram ettim içimden geldi. Çıkarken yüzü gülüyordu. Giderken bana dönüp, tebessüm ederek, ’Allah’a emanet ol’ dedi. Aradan 1,5 saat geçti patlama oldu. Serdal Şakır’ın şehit olduğunu buraya gelen polisler söyledi. Şok olmuştum, Allah mekanını cennet eylesin, ailesine sabırlar diliyorum” dedi.
PATLAMA ANINDA POĞAÇA ALAN POLİSLER KURTULDU
Güvenlik kamera kayıtlarına göre ise emniyet müdürlüğü binası önündeki bombalı araç saldırısı ise saat 09:22 sıralarında gerçekleşti. Saldırının gerçekleştiği bölgede toplanacak olan ve patlama anında ise poğaça almak için gittikleri pastahanede bulunan polisler ise şans eseri yara almadan kurtuldu. Patlama ile birlikte pastanede bulunan polisler ve pastane çalışanı Ali Yalçın, patlamayla birlikte büyük panik yaşadı. Patlamayla birlikte ne yapacağını şaşıran Yalçın, kendisini atarken, polisler ise silahlarına sarılıp, siper aldı.
1 Mayıs’ta sabah saatlerinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne yönelik bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda 3 polis şehit olmuş, 17’si polis toplam 21 kişi de yaralanmıştı.