Muğla’nın Seydikemer ilçesinde Muğla Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri ile Fethiye KOM Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyonda 623 kilogram kubar esrar ve 4 bin 94 kök Hint keneviri ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri aldıkları ihbar sonrası Seydikemer ilçesi Yaka Mahallesi’nde çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonrası İ.S. isimli şahsın serasında yüklü miktarda dişi Hint keneviri bulunduğu tespit edildi. Operasyon öncesi savcılıktan alınan arama kararı sonrası Muğla Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Fethiye KOM Büro Amirliği ekipleri tarafından domates serası süsü verilen seralara operasyon düzenlendi. Dün öğleden sonra saat 15.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyon gece saat 22.00’de sona erdi. Seralarda domates yerine dişi Hint keneviri bulundu.
Polis ekipleri, seralardaki Hint kenevirini 8 saatte güçlükle sökerken, olayla ilgili Y.S. ve İ.S. isimli baba oğul gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve müştemilatlarında yapılan aramada ise çuvallar dolusu kubar esrar maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen kubar esrar maddesinin Muğla’da son yıllarda tek seferde yakalanan en fazla miktar olduğu açıklandı. Seralardan sökülen dişi Hint kenevirinin ise toplam 4 bin 94 kök olduğu açıklandı. Polis tarafından gözaltına alınan Y.S. ve İ.S. isimli baba oğul ‘Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak’ suçundan adli makamlara sevk edildi.