İstanbul ve Ankara’da 3 kişinin katil zanlısı Atalay Filiz hakkında, yakalandığında üzerinde bulunan 7 adet sahte nüfus cüzdanı ve sürücü belgeleri nedeniyle, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 35 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
İstanbul ve Ankara’daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken, İzmir’de bindiği minibüste yakalanan ve öğretmen Fatma Kayıkçı’yı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Filiz hakkında, yakalandığı sırada üzerinden çıkan 7 adet nüfus cüzdanı ve sürücü belgesine ilişkin yeni bir soruşturma başlatılmıştı.
Filiz hakkında, Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.
İddianamede, şüpheli Atalay Filiz’in, birden fazla cinayet zanlısı olarak firari bulunduğu sırada kendisini gizleyebilmek amacıyla, müştekilere ait kaybolan nüfus cüzdanı ve sürücü belgeleri üzerinde oynamalar yaparak kendi fotoğrafını yapıştırdığı ifade edildi.
İddianamede, 12 Haziran 2016 günü İzmir’in Menderes ilçesinde yakalanan Filiz’in üzerine ele geçirilen nüfus cüzdanları ve sürücü belgelerinin sahte olduğunu kabul ettiği aktarıldı.
İddianamede, Filiz hakkında, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan, üzerinde bulunan 7 belge için ayrı ayrı toplamda 14 yıldan 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.