Adana’da serinlemek için girdiği sulama kanalında akıntıya kapılarak kaybolan 15 yaşındaki çocuğun cansız bedeni gece geç saatlerde bulundu. Çocuğun kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğrafın altına “Hızlı yaşamayı seviyorsan ölümle sevişmeyi bileceksin paşam” yazısı dikkat çekti.
Olay, dün saat 17.30 sıralarında Seyhan ilçesi Kıyıboyu Caddesi üzerindeki DSİ’ye ait sulama kanalında meydana geldi. İddiaya göre, Ali Şenol (15) ve arkadaşı Metin Uludede (11) bisikletle dolaşmaya çıktı. Bisikletlerinin bozulması üzerine yürüyerek eve dönen arkadaşlardan Ali Şenol, serinlemek için sulama kanalına atladı. Yüzme bilmeyen Şenol, akıntıya kapılarak batıp çıkmaya başladı. Yüzme bilmediği için suya atlayamayan Uludere ise bağırarak vatandaşlardan yardım istedi. Ancak vatandaşlar çocukların şaka yaptığını düşünerek yardım etmedi. Şenol ise kısa süre sonra akıntıya kapılarak gözden kayboldu.
Küçük çocuk 7 kilometre ileride buldu
Şenol’un sudan çıkamadığını gören vatandaşlar, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sualtı polisi, Şenol’un gözden kaybolduğu yerden suya girdi. Uzun süre arama çalışması yapan sualtı ekibi, havanın kararması nedeniyle çalışmalarını sabaha bıraktı.
Kendi çabalarıyla aramalarını sürdüren Şenol ailesi ise çocuğun cansız bedenini 7 kilometre ileride buldu. Polis ve itfaiye tarafından sudan çıkarılan küçük çocuk, Ardından Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından defnedildi.
“Yüzme bilmiyorsun suya girme dedim”
Olayın ardından uzun süre gözyaşı döken Ali Şenol’un arkadaşı Metin Uludede’nin polise; “Bisikletimiz ile gezmeye çıktık. Sonra Ali’nin bisikleti bozuldu. Yürüyerek eve dönerken Ali; ‘çok sıcak’ dedi. Sonra da suya girip serinleyeceğini söyledi. Ben de ‘Ali sen de ben de yüzme bilmiyoruz. Suya girme boş ver’ dedim. Ama beni dinlemedi suya atladı. Hemen ardından batıp çıkmaya başladı. Bağırdım ama kimse yetişemedi” diye ifade verdiği öğrenildi.
Öte yandan, Ali Şenol’un kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden paylaştığı fotoğrafa yazdığı not dikkat çekti. Şenol’un fotoğrafın altına, “Hızlı yaşamayı seviyorsan ölümle sevişmeyi bileceksin paşam” notu yazdığı görüldü.