Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı zabıta ekiplerinin seyyar balıkçılara müdahalesinin ardından arbede yaşandı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, Köprübaşı Caddesinde seyyar balık satışı yapan Roman vatandaşlara müdahale etti. Seyyar balık arabalarının dağıtılması üzerine satıcılar ile zabıtalar arasında arbede yaşanırken, bazı balık satıcıları gözyaşlarına hakim olamadı. Yaşanan arbedeyi olay yerine gelerek engelleyen polis ekipleri, satıcıların kapattığı caddeyi trafiğe açtı.
Daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Halk sağlığını korumak için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerimiz tarafından Süleymanpaşa ilçemizde sağlıksız koşullarda seyyar balık satışı yapan satıcılara müdahale edilerek satışları engellenmiştir" denildi.
Süleymanpaşa Belediyesi önüne gelen seyyar satıcılar, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile görüşmek için bir süre beklediler. Daha sonra toplanan grup adına bir kişi Başkan Eşkinat ile görüştü. Görüşmenin ardından, yasal bir düzenleme yapılarak balık satışına izin verileceğinin söylenmesi üzerine toplanan kalabalık dağıldı.