Sigorta şirketine kızan vatandaş, şirketin genel müdürlüğü önüne gelerek aracını yakmak istedi. Kızgın vatandaş, polisler ve kardeşi tarafından sakinleştirildi.
Edinilen bilgilere göre, 38 yaşındaki Ekrem Genç, lüks aracını Arnavutköy’deki evinin önüne park etti. Gece ilerleyen saatlerde Genç’in evi önüne gelen hırsızlar, arabanın camını kırdı. Torpidoya yerleştirilmiş yedek anahtarı alan hırsızlar, aracı çalarak kaçtı. Hırsızlar aracı plakasını değiştirip iki ay kullandıktan sonra kaza yaptı. Polis ekipleri aracı Küçükköy’de park halinde bulundu ve sahibine teslim etti. Ancak sigorta şirketi aracın hasarını, torpidodan alınan anahtarla çalındığı için karşılamak istememesi üzerine Genç, şirketin genel müdürlüğü önünde aracı yakmak istedi. Ancak olay yerine gelen polisler ve Ekrem Genç’in kardeşi, kızgın sürücüyü sakinleştirerek kararından vazgeçirdi.
"Bizi dava edin"
Başından geçenleri anlatan Ekrem Genç, "Buraya gelmemin sebebi hasbel kader bankamın bu sigorta şirketinden sigorta yapmış. Arabam çalındı. Çalındıktan sonra 45 günlük yasal zaman süreci bitti. Kasko şirketim bana ödeme yapamayacağını bildirdi. Yani reddetti. Dolayısıyla ondan 15 gün sonra aracım polisler tarafından hasarlı bir şekilde bulundu. Bu sefer de hasarı karşılamayacağını söyledi. Ben kendilerinin genel merkezine gittim. Yüz yüze görüşmemize rağmen bana dediler ki ‘Siz davanızda yüzde yüz haklısınız. Dava ederseniz dava sonucunda yüzde yüz kazanacaksınız fakat bizim şirket politikamız böyle. Siz bizi dava edin ve davayı bu şekilde kazanın. Amaç halkı, vatandaşı yıldırmak. Bu işi yapmalarını engellemek’" diye konuştu.
"40 bin TL hasar var"
Genç, aracının 200 Bin TL civarında olduğunu söyleyerek, "Bu kasko şirketinin dışındaki bütün kasko şirketleri aynı şekilde çalınan bütün araçların bedellerini ödemiş. Hasarlı bulunmuşsa hasarlarını karşılamış ama bu kasko şirketi bunu mazeret göstererek beni yıldırmak beni bıktırmak, hasarı cebimden ödememi sağlayıp bu işin içinden çıkmanın peşinde. 40 Bin TL civarında ortalama hasarı var. Arabanın 200 bin TL civarında değeri var" ifadelerini kullandı.
"Aracı yakmak için buraya geldim"
Aracı yakmak için Genel Müdürlük önüne getirdiğini söyleyen Genç, "Normalde yakmayı düşündüm polis arkadaşlar ve kardeşim ikna ettiler beni. Aracımı yakmamı engellediler. Buraya aracı getirmemdeki amaç aracı burada yakmaktı" dedi.
"Anahtardan haberim yok"
Ekrem Genç aracın torpidosunda bulunan anahtardan haberi olmadığını ifade ederek, "Bu gerçek asil anahtar, bu da çalındığı plastik anahtar. Kaskonun aslında bunu baz almaması gerekiyor ama bunu baz alarak mazeret göstererek ödemeyi reddediyor. Torpidodaki bu anahtarla çalındı aracım. Böyle bir anahtardan kesinlikle haberim yoktu. Ne satın aldığım firma bunu bana söyledi. Ne de kaskonun bundan haberi var. Kasko poliçesinde de zaten asil ve yedek anahtardan bahsediyor. Üçüncü bir anahtarı baz almıyor" şeklinde konuştu.
Ekrem Genç kasko şirketin dikkate almaması halinde aracını gerçekten yakacağını ifadelerine ekleyerek yazılı, görsel ve sosyal medyada paylaşacağını dile getirdi.