Vatanın bir karış toprağını vermemek için var güçleri ile savaşan vatan evlatlarından olan Haşim Yenigül’ün silah arkadaşları, nizami yürüyüş düzeni ile arkadaşlarının ruhu şad olsun diye video çekti.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, terör örgütü PKK'lıların saldırısında şehit olan uzman çavuş 27 yaşındaki Haşim Yenigül'ün cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa 2 yıl önce verilmişti.

Şehidimizin annesi Fatma Yenigül, törene Türk bayraklı tşörtle katılan gelini Leyla ve kamuflaj giydirilen torunu 2 yaşındaki Metin Musab'a sarılarak "Kuzum, sen ölmedin. Benim oğlum ölmedi. Şehitler ölmez. Çiğerlerim benim" diyerek gözyaşı dökmüştü.  Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndan geçici görevle gittiği Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalındaki Dağbaşı Tepe bölgesinde dün terör örgütü PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan uzman çavuş Haşim Yenigül'ün cenazesi, uçakla Kahramanmaraş'a getirilmişti.  Şehit uzman çavuş Yenigül'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, Dumlupınar Mahallesi'ndeki baba evine son kez götürülerek helallik alınmış, yakınlarının gözyaşı döktüğü şehit Yenigül için ikindi vakti Ulucami'de cenaze töreni düzenlenmişti.  Leyla Yenigül, şehit eşinin cenaze törenine Türk bayraklı tişört giyerek katılırken, 2 yaşındaki oğlu Metin Musab'a ise kamuflaj giydirilmişti. 
Şehidin annesi Fatma Yenigül, gelini Leyla ve torunu Metin Musab'a sarılarak "Kuzum, sen ölmedin. Benim oğlum ölmedi. Şehitler ölmez. Çiğerlerim benim" diyerek uzun süre gözyaşı dökmüştü.  Ailesinin 2'si kız 3 çocuğundan büyüğü olan şehit uzman çavuş Haşim Yenigül'ün, şehit olduğu Hakkari'de 10 ay önce teröristlerle girdiği çatışmada yaralandığı ve tedavisinin ardından yeniden birliğine döndüğü belirtildi.
ARKADAŞLARI ONU UNUTMADI
Şehit Haşim Yengül’ün arkadaşları, yürüyüş düzeni tertip ederek bir video hazırladılar. Videoda, şehidin ruhunun şad olmasını isteyen silah arakadaşları ise duygu dolu anlar yaşattı. Yaklaşık 1 dakika süren video  ise izlenme rekorları kırdı. Şehidin eşi Leyla Yenigül ise kendi sosyal medya hesabından videoyu paylaşarak, şehit eşinin arkadaşlarının hepsine teşekkür etti. 
ŞEHİDİN OĞLUN TÜM ŞEHİR SAHİP ÇIKTI  
Öte yandan şehidin tüm ailesine şehir halkı ve kent protokolü sahip çıktı. Şehidin oğluna ilk önce doğum günü ardından ise sünnet töreni yapılmıştı. İşte o haberler: “
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Haşim Yenigül'ün (27) oğlu Haşim Yenigül (1,5) için valinin makam aracı sünnet arabası oldu.
Babasını hiç görmeyen ve sünneti bir süre önce yapılan Haşim için Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, makam aracının sünnet arabası yapılması ve etkinlik düzenlenmesi talimatını verdi. İl Jandarma Komutanlığında toplanan askeri ve polis araçlarından oluşan konvoy, şehidin babası Metin Yenigül'ün Onikişubat ilçesi Boğaziçi Mahallesi'ndeki evine geldi. Daha sonra Türk bayrağı ve balonlarla süslenen Vali Özkan'nın makam aracına bindirilen Haşim Yenigül ve şehidin ailesi, konvoy eşliğinde şehir turu attı. Uzman Çavuş Haşim Yenigül'ün Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitlikte bulunan mezarını da ziyaret eden Yenigül ailesi, Kuran-ı Kerim okudu ve dua etti. Şehidin eşi Leyla Yenigül, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün evlilik yıl dönümleri olduğunu belirtti.
Yenigül, "Bugün hem eşimle evlilik yıl dönümümüz, hem de oğlunun sünnet törenini yapıyoruz. Değişik duygular içerisindeyim. Eşimin şehadetinden sonra bizleri yalnız bırakmayan Valimize, Emniyet Müdürümüze, Garnizon Komutanımıza ve Kahramanmaraş halkına çok teşekkür ederim." diye konuştu.
Şehidin babası Metin Yenigül de oğlunu şehit verdiğini, torununu aynı isimle yaşatmaya çalıştığını dile getirdi.
Oğlunun şehit olduğunda gelinin hamile olduğunu anımsatan Yenigül, "Biz bu vatanı kimseye böldürmedik. Gururluyuz, onurluyuz. Ben bir şehit babası olarak evladımı şehit verdim, 10 evladım olsa bu vatana feda olsun. Oğlumu şehit verdikten sonra Allah bana bir evlat verdi. Özellikle Valimizden, askerlerimizden ve polislerimizden Allah razı olsun." diye konuştu.
Sünnet programına şehit Yenigül'ün Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düştüğü çatışmaya katılan 15 silah arkadaşı da katıldı.
KAHRAMANMARAŞLI ŞEHİT HAŞİM YENİGÜL'ÜN EMANETİ YALNIZ KALMADI
Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Hakkari'de şehit olan Uzman Çavuş Haşim Yenigül'ün, 1 yaşını dolduran oğlu Haşim'i doğum gününde yalnız bırakmayarak, sahip çıktı.
“Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.” Bakara - 154. ayet Kahramanmaraş  İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından paylaşılarak şu ifadelere yer verildi; 3 Eylül 2016 tarihinde Hakkari’nin Çukurca İlçesinde hain ve bölücü terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada 27 yaşında şehit olan Uzman Çavuş Haşim Yenigül’ün bizlere emaneti olan oğlu Haşim’i İl Sağlık Müdürlüğü olarak 1. Yaş gününde yalnız bırakmadık.
BABASI ŞEHİT OLDUĞUNDA 3 AYLIKTI!
Uzman Çavuş Haşim Yenigül şehit düştüğünde, hanımı Leyla Yenigül 3 aylık hamileydi ve bebeğin cinsiyeti dahi belli değildi. Şehit Haşim Yenigül'ün oğlum olursa adını Haşim koyun diye vasiyeti olduğu için ailesinin bebeğe Haşim ismini verdiği öğrenildi.
Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ''Şehidimizin bizlere emaneti olan minik Haşim yavrumuzu bir nebzede olsa mutlu edebilmek için düzenlediğimiz bu programda emeği geçenlere ve bizleri kırmayarak davetimize icabet eden şehidimizin ailesine teşekkür eder, minik Haşim yavrumuza bir ömür boyu sağlık ve mutluluklar dileriz'' ifadelerine yer verildi.
Kahramanmaraş Orduevinde şehidin oğlu için düzenlenen doğum günü kutlamasına Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşger, İl Sağlık Müdürümüz Uzm.Dr. Ali Nuri Öksüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Yener, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, İl Sağlık Müdürlüğü Başkan Yardımcıları Dr. Mehmet Abid Başarıcı, Dr. Pınar Şirikçi, İbrahim Palabıyık ve müdürlük personelleri ile şehidin ailesi katıldı.