Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın yüzde 85’i teröristlerden arındırıldı. İlçedeki operasyonlar 2 mahallede yoğunlaştırılırken, teröristlerin kaldığı binalar yoğun ateş altında tutuluyor.
Şırnak’ta PKK’lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte başlayan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu” sürüyor. Asker, polis ve geçici köy korucularının ortak yürüttüğü operasyonda, PKK teröristler Yeni ve Bahçelievler Mahallelerinde sıkıştırıldı. 4 koldan ilerleyişini sürdüren güvenlik güçleri, PKK’lıların bulunduğu bölgeleri yoğun ateş altına aldı. Ağır silahlarla vurulan bölgelerde bulunan PKK’lıların kaçışına izin verilmiyor.
Teröristlerden arındırılan Yeşilyurt, Gazipaşa, İsmetpaşa, Cumhuriyet ve Dicle Mahallelerinde ise bomba arama çalışmaları sürüyor. PKK’lıların tuzakladığı patlayıcılar birer birer imha edilirken, çukurlar kapatılıp, barikatlar kaldırılıyor.
Öte yandan kentte, PKK’lıların sıkıştırıldığı bir binaya düzenlenen operasyonda, güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışma amatör bir kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.
Kentte, 52 gündür devam eden operasyonda, 301 terörist öldürüldü, 855 el yapımı patlayıcı imha edildi.