Sivas’ta 3 kişiyi, kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyen şahıslar tarafından dolandırılmaktan son anda polis ekipleri kurtardı. Bir vatandaş ise dolandırıcıların hesabına 19 bin lira yatırdı.

Edinilen bilgiye göre, B.Ö. ve Y.Ü adlı şahısları telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanıldığını belirterek, olayın çözülmesi için kendilerine para gönderilmesini istedi. Atatürk Caddesi üzerindeki bir ATM’ye giden B.Ö. 6 bin lirayı dolandırıcıların hesabına yatırmak üzereyken Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı timlerin dikkati sayesinde engellendi.

Bir diğer olayda ise S.D.’yi ev telefonundan arayan bir kişi aynı yöntemle para talep etti. Yanında 5 bin lira alan S.D. ATM’den para yatıracağı sırada güven timlerinin dikkati sayesinde dolandırıcının hesabına para yatırmadan engellendi.

T.M.B. adlı bir şahıs da kendisinde para talep eden dolandırıcılara inanarak kredi çekmek istedi. Şahsın tedirgin hallerinden şüphe çeken banka görevlisi durumu polis bildirdi. Ekipler, şahsın kredi çekip dolandırıcının hesabına para yatırmasına engel oldu.

19 BİN LİRASINI KAPTIRDI

H.K. adlı şahsı arayan dolandırıcılar kimlik bilgilerinin dolandırıcılar tarafından kullandığı söylendi. Dolandırıcılara inanan şahıs telefonla dolandırıcıların istediği hesaba 19 bin 350 lira gönderdi. Dolandırıldığını anlayan şahıs dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu.