Sivas merkezli Ankara, İstanbul ve Erzincan’da düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında haklarında dava açılan 13’ü tutuklu 38 sanığın yargılanmasına bugün başlandı.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar H.B, A.P, A.E, Y.T, İ.A, S.E, O.S, A.N.T, T.K, A.Y, O.A, E.Ş, A.Ç. ile tutuksuz sanıklar, avukatları ve müştekiler katıldı. Mahkemede, "Kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak" ve "FETÖ/PDY’ye terör örgütüne üye olmakla" suçlanan sanıkların dinlenmesine başlandı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince "hayırseverlerin dini duyguları istismar edilerek arsalarının Paralel Yapı’ya kazandırılması, imam hatiplere ayrılmış arsa ve okulların kumpas yoluyla FETÖ/PDY’ye yakın kuruluşlara tahsis edilmesi" iddiaları üzerine 11 Aralık 2015’te Sivas merkezli Ankara, İstanbul ve Erzincan’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden 9’u tutuklanmıştı. Daha sonra operasyon kapsamında 4 kişi daha tutuklanmış ve tutuklu sayısı 13’e yükselmişti. Mahkeme, 2 zanlı hakkında da yakalama kararı çıkarmıştı.

Sivas Sulh Ceza Hakimliğince Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince operasyon kapsamında, Sultan Murat Eğitim Kurumları, Selçuk Fen Eğitim Hizmetleri AŞ ve Gökkuşağım Eğitim Danışmanlık, Basın Yayın, Pazarlama ve İnşaat Turizm AŞ’ye 25 Mart’ta kayyum atanmıştı.