Eskişehir’in Sivrihisar ilçesindeki bir yaylada, Kasım 2015 tarininde "havlayan köpek" yüzünden çıktığı öne sürülen, bir kişinin ölümüyle ve bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgaya ilişkin dava devam ederken, olay yerindeki silah sayısı raporlara farklı yansıdı.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, tutuklu sanık İsa Ilgın (29) hazır bulunurken, olayda hayatını kaybeden Adem Demir’in (40) eşi Kerziban Demir hazır bulundu. Bir önceki duruşmada savunma yapan tutuklu sanık İsa Ilgın, olayda başına odunla vurulduğunu, daha sonra da yüzüne av tüfeğiyle ateş edildiğini belirtmişti. Kimin ateş ettiğini görmediğini ve maktul Demir’i öldürmediğini öne süren Ilgın, beraat talebinde bulunmuş, tutuksuz sanıklar Demir ve Akın ise olayla ilgilerinin bulunmadığını iddia etmişlerdi. Sanıkların mevcut durumlarının devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve bilirkişi raporunun tamamlanması için duruşmayı ertelemişti.
Olay yerindeki silah sayısı raporlara farklı yansıdı
Bilirkişi raporunun hazırlanmasıyla devam eden bugünkü duruşmaya tutuksuz sanıklar Hüseyin Demir ve Şemsettin Akın duruşmaya katılmadı. Hazırlanan bilirkişi raporunda olayda 3 farklı silaha ait emarelere rastlandığı belirtilirken, olay yeri inceleme raporlarında 2 adet silahın olduğu öğrenildi. Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve savcı mütalaası için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Olayın geçmişi
Kınık Mahallesi yakınındaki yaylada 26 Kasım 2015’te Adem Demir ile İsa Ilgın, Şemsettin Akın ve Hüseyin Demir arasında "Köpek havlaması" nedeniyle tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine av tüfeğiyle vurulan Adem Demir hayatını kaybetmiş, İsa Ilgın ise yaralanmıştı. İsa Ilgın, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.