Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından Söke’de sahte ve kaçak alkol ile tütün mamullerine yönelik operasyon yapıldı.

Ekiplerce Söke’de yapılan tekel, büfe ve bayii olarak faaliyet gösteren dört iş yeri denetlenmesinde çok sayıda sahte bandrollü içki ele geçirilirken, H.U. isimli şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre; denetim sonucunda H.U. isimli şahsın iş yerinde; 34 şişe sahte bandrollü Yeni Rakı, 17 şişe sahte bandrollü Votka, 22 şişe sahte bandrollü Viski, 4 şişe sahte bandrollü Şarap olmak üzere toplam 74 şise içki, içerisinde 20’şer adet makarona doldurulmuş 310 paket kaçak sigara, Şeffaf poşette 5 kg kıyılmış tütün, 280 adet kullanılmış yeni üretilecek olan şişelere takılmak üzere bandrollü şarap kapağı ele geçirildi. H.U. isimli şahsa 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu SKM suçundan adli tahkikat başlatıldı.

Yapılan açıklamada; “İlçe Emniyet Müdürlüğümüz olarak ilçemizde sahte ve kaçak alkollü içeceklerle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek olup, bu tür alkollü içeceklerin insanların sağlığında kalıcı hasarlara yol açacağının bilinci ile halkımızın hareket etmesini ve kaçak sahte ürünlere talep etmemesinin önemi büyüktür” denildi.