Yarın görülmesine devam edilecek Soma davasıyla ilgili bilgi veren Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, bilirkişi raporlarının yetişmemesi nedeniyle davanın büyük olasılıkla ileri bir tarihe erteleneceğini söyledi.
Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ceza davasına 9 Ağustos’ta Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edilecek. 6’sı tutuklu 46 sanığın yargılandığı davada bilirkişi raporları beklenirken, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, bilirkişi raporlarının henüz hazırlanmadığı bilgisini verdi.
Davanın yarın görülecek duruşmasıyla ilgili bilgi veren Arslan, "Soma davası geçen duruşmasında bilirkişi raporlarının gelmemesi üzerine 9 Ağustos’a ertelenmişti. Tabi o günden bugüne bilirkişi raporları açısından değişen bir durum yok. Şu an itibariyle dosya içerisinde bilirkişi raporlarını sunmuş değiller. Mahkeme dosyasına yarın itibariyle gelmiş olan evraklar, alınan talimatla alınan ifadeler ya da diğer kurumlardan istenen evraklar geldiyse onlar okunacak mahkemede. Müdahil tarafın talepleri sanık vekillerinin talepleri de alınarak büyük olasılıkla başka bir güne ertelenecek. Bilirkişi raporunda 301 işçinin vefat etmesinde kusur kimde neden meydana gelmiştir, bu olayın meydana gelme sebepleri nelerdir konusunda bilirkişilerin dosyaya rapor sunması gerekir. Bu raporda da dosyada sanık durumunda gözüken kişilerin sunulan rapora göre alacak oldukları cezalar, uygulanacak olan Türk Ceza Kanunu maddeleri belirlenecek. Sonuçta davanın sona ermesinde sanıkların alacakları cezada bilirkişi raporları etkili olacak" dedi.