Muğla’nın Ula ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan darbeci askerden birisinin 37 kişilik suikast timinin başı olduğu iddia edilen Binbaşı Şükrü Seymen olduğu belirlendi.
Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi’nde düzenlenen operasyon ile saklandıkları mısır tarlası ve tarlanın kenarındaki su menfezinde yakalanan 9 darbeci asker, Çetibeli Jandarma Karakolu’nda gerçekleştirilen işlemlerinin ardından sorgulanmak üzere Muğla İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’ne gönderildi.
Üniformaları çıkartıldı
Üniformalarıyla yakalanan darbeci askerler için, Çetibeli Jandarma Karakolu’n poşetler içerisinde sivil kıyafetler getirildi. Üniformaları çıkartılarak sivil kıyafetler giydirilen askerler, sivil olarak karakoldan çıkartıldı.
Geniş güvenlik önlemleri altında jandarma karakolundan çıkarılan 9 darbeci askerler arasında 37 kişilik suikast timinin başında olduğu iddia edilen Binbaşı Şükrü Seymen’in de olduğu öğrenildi. Binbaşı Seymen, Resmi Gazete’de yayımlanan son kararnameyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilmişti.
Yakalanan darbecilerin kimlikleri belirlendi Binbaşı Şükrü Seymen ile birlikte son operasyonda yakalanan darbeci askerlerin Yüzbaşı Bahadır Sagun, Yüzbaşı Mehmet Öztürk, Yüzbaşı Ergün Şahin, Yüzbaşı İsmail Yiğit, Üsteğmen Enes Yılmaz, Üsteğmen Mehmet Demir, Üsteğmen Murat Köse ve Teğmen Muhammet Burak İpek olduğu öğrenildi. Yakalanmaları için operasyonların sürdüğü diğer iki darbecinin Mustafa Serdar Özay ve Muammer Gözübüyük olduğu, 37 kişilik suikast timinin son firarisi olan Burkay Karatepe’nin ise 11 kişilik gruptan ayrı hareket ettiği iddia edildi.