Fırat Kalkanı harekatında Suriye’de IŞİD’li teröristlerin roketli saldırısı sonucu şehit olan 3 askerden Tokatlı Uzman Çavuş Halil Gedik’in baba ocağına acı haber ulaştı.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Fırat Kalkanı harekatı kapsamında düzenlenen operasyonda Suriye’de bir tankın isabet alması sonucu 3 askerin şehit olduğu, 1 askerin de yaralandığı açıklandı. Şehitlerden Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Varvara Mahallesi’nde oturan 26 yaşındaki Halil Gedik’in baba ocağına acı haber ulaştı. Şehit ailesinin evinden ağıt sesleri yükselirken, evin önüne ve mahalle girişine Türk bayrakları asıldı.
Turhal Kaymakam Vekili Bayram Sağır, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ve askeri yetkililer aileye taziyede bulundu. Vatandaşların akın ettiği şehit ailesinin evinin önünde Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler konuşma yaptı. Bekar olan şehit Uzman Çavuş Halil Gedik’in 3 kız kardeşi bulunduğu öğrenildi.
“Ailenin tek erkek evladı”
Başkan Bekler, bir hafta önce Hakkari Çukurca’da Enes Pelit’i şehit verdiklerini hatırlatarak Turhal’ın kısa süre içinde ikinci şehit acısını yaşadığını söyledi. Halil Gedik’in 5 yıldır tankçı uzman çavuş olarak görev yaptığını ifade eden Başkan Bekler, “3 kız kardeşi var, ailenin tek erkek evladı. Maalesef şehit düştü. Cenazesi Cumartesi(bugün) günü ilçemizde defnedilecek. Şehidin ailesine böyle durumlarda haberi yetkililer veriyor ancak bu defa arkadaşları oradan buradaki arkadaşlarına telefon açmışlar, biz geldiğimizde yeni haberleri olmuştu. Yine sosyal medyada da paylaşımlar olmuş, ailesi buradan da ayrıca haberi olmuş" dedi.
"Şehitlerimiz yine fakir aile çocuklarından"
Baba Nihat Gedik’in işçi emeklisi olduğunu, aynı zamanda inşaatlarda çalıştığını belirten Başkan Bekler, “Her zaman olduğu gibi şehitlerimiz yine fakir aile çocuklarından çıkıyor. Ailenin en büyük geliri şehit oğullarının göndermiş olduğu maaş” diye konuştu.