Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin DBP’li belediyesine İçişleri Bakanlığı tarafından Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz’ün kayyum olarak atanmasının ardından belediye önünde toplanan gruba polis müdahale etti.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde belediyeye İçişleri Bakanlığı tarafından Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz kayyum olarak atandı. Polis eşliğinde belediyeye giden kayyum heyeti, evrakları incelemeye aldı. Belediyeye kayyum atanmasına tepki gösteren bir grup ise belediyeye yürümek istedi. Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan gruba Çevik Kuvvet ekipleri, TOMA’lar ve biber gazıyla müdahale etti. Polisin müdahalesi sonrası kaçan grup, ara sokaklara girerek polise taşlarla saldırdı. Müdahale sırasında grubun attığı taşlardan biri çevik kuvvet polisinin başının hemen yanından geçti. Üzerine gelen taşı son anda fark eden polis memuru, başını yana çevirerek başına doğru gelen taştan kurtuldu. Ara sokaklara giren grup ile polisler arasında kısa süreli yaşanan kovalamaca daha sonra sona erdi. Belediye önüne geri dönen ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, kayyum heyetinin incelemeleri ise devam ediyor.
DBP’li belediyenin daha önceki başkanı Orhan Şansal hakkında PKK/PYD terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle 44 yıl hapis cezası verilmiş, Şansal karar sonrası Suriye’ye kaçmıştı. Belediye Meclisi, onun yerine Halil Akbaş’ı belediye başkanı olarak seçmişti.