“Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, Fethullah Gülen ile Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 33 sanıklı davada ifade veren polis amiri Ufuk Yıldırım, yaptığı tüm işlerin arkasında olduğunu belirterek, hakkındaki suçlamaları reddetti.
“Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, hakkında yokluğunda tutuklama kararı verilen firari sanık Fethullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, emniyet müdürleri Ömer Köse, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 10’u tutuklu 33 sanıklı davaya devam edildi.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah saatlerinde başlayan duruşmada Emniyet Amiri Ufuk Yıldırım ifade verdi. Gün boyu devam eden duruşmada ifade veren Yıldırım, hakkındaki terör örgütü üyeliği suçlamalarını kabul etmediğini belirtti.
17 yıllık polis olduğunu belirten Yıldırım, “Bugüne kadar yaptığım tüm işlerin arkasındayım. Terör örgütü üyeliğini kabul etmiyorum. Savcılık lehime olan delilleri toplamamıştır” diyerek beraatini talep etti. Yıldırım’ın savunmasını tamamlamasının ardından mahkeme duruşmayı yarına erteledi.
İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, bir numaralı sanık Fethullah Gülen ile örgüt yöneticiliği ile suçlanan Hidayet Karaca’nın "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 70 yıldan 235,5 yıla kadar hapsi isteniyor.
Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 9’u tutuklu diğer 31 sanığın ise, "silahlı örgüte üye olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 63 yıl 4 aydan 228 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.