Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ayvalık Gümrük Kapısı’ndan çıkmak isteyen Yunan plakalı bir araçta 49 kilo 428 gram uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini bildirdi.
Edinilen bilgiye göre, Gümrük Muhafaza ekipleri, İpsala Gümrük Kapısı’ndan giriş yapan Yunan plakalı bir aracın olağan güzergâhın aksine Ayvalık Gümrük Kapısı’ndan çıkmak istemesi üzerine aracı incelemeye aldı. Yunan asıllı sürücünün kullandığı araç, çıkış esnasında narkotik dedektör köpeği Füge marifetiyle kontrole tabi tutuldu. Köpek aracın taban kısmına yoğun tepki verdi. Bunun üzerine ekipler, aracı derhal İzmir Aliağa Limanı’nda bulunan x-ray noktasına sevk etti. Narkotik dedektör köpeğinin bir kez daha yoğun tepki verdiği aracın taban kısmı kesilerek açıldı. Yapılan aramada aracın sağ ve sol alt kısımlarının boşluğuna gizlenmiş vaziyette 49 kilo 428 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Karbon kağıdına sararak gizlemeye çalıştılar
Test kiti ile yapılan incelemede karbon kağıdına sarılarak izole edilmeye çalışılan uyuşturucunun baz morfin olduğu anlaşıldı. Araç sahibi gözaltına alınırken, uyuşturucuya ve araca el konuldu.
Morfinin ilk hesaplamalara göre tahmini piyasa değerinin 2 milyon 966 bin lira olduğu belirlendi. Olayla ilgili olarak Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nce yürütülen soruşturma devam ediyor.