15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından vatandaşlara ateş emri veren eski Tuğamiral Hayrettin İmren ve eski Güney Grup Komutanı Nazmi Ekici, Kocaeli’ye getirildi. İki darbecinin tanınmamak için top sakal bıraktıkları görüldü.
15 Temmuz gecesi FETÖ üyeleri tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin başarısız olmasının ardından bota binerek kaçan iki amiral İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonla yakalandı.
Albayın kızı ev kiralamış
Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsünde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü üyesi Tuğamiral Hayrettin İmren ve Tuğamiral Nazmi Ekici’nin gizlendikleri belirledi. Soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine amirallerin evde saklandıkları tespit edildi. Dün akşam saatlerinde yapılan operasyonda, eski Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ve eski Güney Grup Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekici gözaltına alındı. Amirallerin gizlendiği evi kiralayan muvazzaf Albay Kamil Altın ile kızı da gözaltına alındı. Yakalanan zanlılar Kocaeli Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Vatandaşa ateş emri vermişti
Öte yandan darbe girişiminin hemen ardından çıkan MOBESE görüntülerine, Gölcük Donanma Komutanlığı önünde yaşanan hareketlilik yansımıştı. Görüntülerde vatandaşlar Donanma Komutanlığı önünde toplanırken, Tuğamiral Hayrettin İmren’in nizamiyede rütbeli personele emir verdiği görülüyor. Vatandaşların sayısının artması üzerine ise paniğe kapılan Hayrettin İmren’in askerlere emir verdiği ve vatandaşlara ateş açıldığı da görüntülerde yer alıyor.
Kocaeli polisi yakalayamamıştı
İki amiral darbe girişiminin hemen ardından bota binerek kaçmaya çalışmıştı. Donanma Komutanlığı’nda görevli darbe karşıtı askerlerin ihbar etmesine rağmen İmren ve Ekici, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanamamıştı. Bottan inerek, bir otomobile binen iki amirali vatandaşlar da ihbar etmişti. Darbe girişiminin sabahında Kocaeli caddelerinde polis ekipleri uzun süre iki amirali aramış, ancak kaçmak isteyen bir astsubayı Kapanönü mevkiinde çantası ile yakalamıştı.