Üsküdar Kısıklı Caddesi üzerinde 15 Temmuz gecesinde yaşanan olaylar sırasında bir vatandaş tankları engellemek için kendisini tankların önüne attı. İlk tankın altından yara almadan çıkan vatandaş ikinci tankın altına yattığı sırada ise kolundan yaralandı. Tanklar hiç durmaksızın yoluna devam ederken, yaralı vatandaşın durumunu gören çevredekiler ise yardıma koştu. Dehşet dolu anlar güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay, Üsküdar Kısıklı Caddesi üzerinde Eminevim Şirketler Grubu’nun önünde meydana geldi. Karşıdan karşıya geçmek isteyen bir vatandaş tankları görünce durdurmak için yola yattı. Ancak ilk tank durmaksızın vatandaşın üzerinden geçti. Yerden yara almadan kalkan vatandaş ikinci tankı görünce durdurmak için çaba sarf etti ve tekrar önüne yattı. İkinci tank da durmadan vatandaşın üzerinden geçti. Bu sırada vatandaşın kolu ezildi. Durumu gören çevredeki vatandaşlar ise yardıma koştu.
Olay yerine gelen bir kadın çığlık atarak yardım istedi.
"Darbe girişimini şiddetle kınıyoruz"
Olay Eminevim Şirketler Grubu’nun güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken, dehşet anlarını anlatan Eminevim İdari İşler Müdürü Alper Özen, "O insanlar olmasaydı, biz burada oturamayıp, konuşamayacaktı. Biz onlara minnettarız. Bu yaralı arkadaşımızın durumunu öğrenebilirsek elimizden geleni yapacağız. Yaşanan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz" şeklinde konuştu.