Tokat’ın Niksar ilçesinde define aramak için tarihi Leylekli Köprü’den (Yılanlı Köprü) taş çalan 6 zanlı, polisin sıkı çalışması sonucu Amasya’da yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, iki gün önce gece yarısı tarihi Leylekli Köprü’ye gelen kimliği belirsiz kişiler, kameraların görüntü almaması için yönlerini başka tarafa çevirerek, tarihi köprünün ayağındaki kare taşı söktüler. Sabah saatlerinde olay, bölge esnafının durumu görerek polise haber vermesi ile ortaya çıktı. Yapılan incelemede, Roma veya Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen köprünün ayağında yerden yaklaşık 2 metre yükseklikteki kare taşlardan birinin yerinden sökülerek götürüldüğü, yerine ise kimsenin fark etmemesi için aynı ölçülerde başka bir taşın konulduğu anlaşıldı. Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz ve duyarlı çalışması sonucu güvenlik kameralarından yola çıkılarak iki araçla Niksar’dan çıktıkları tespit edilen zanlılar, Niksar polisi ve Amasya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması ile Amasya’da yakalandılar.
Şahıslar köprünün ayağından söktükleri kare taşın içerisinde altın olduğu iddiasıyla parçalara ayırdıkları öğrenildi. Amasya’da yakalanan 6 zanlı Niksar’a getirildi. Zanlılar, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Tarihi dokuya zarar verenleri kınadıklarını belirten vatandaşlar ise, “Böyle güzel eserlere zarar vermek gerçekten çok üzücü. İnsanların bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Yetkililerin de böyle tarihi eserlerin olduğu bölgelerde daha fazla güvenlik önlemi almalarını bekliyoruz” dediler.
Köprünün ayağında 3 yıl önce yine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından aynı taş sökülmüş ve yere bırakılmıştı. Belediye ekipleri tarafından taş tekrardan yerine konulmuştu.