Darbe girişimi sırasında şehit düşen polislerden birinin ateşi Antalya’ya düştü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli olduğu ve geçici görevle Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne gönderilen Polis Memuru Oğuz Kılınç, darbe teşebbüsü sırasında meydana gelen çatışmada şehit oldu.
Son günleriydi
Şehit Kılınç’ın, darbe girişiminde bulunan askerlerin Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne saldırıda bulunduğu sırada polis arkadaşlarıyla birlikte Emniyet Müdürlüğü içinde görevde olduğu belirtildi. Askerlere karşı silah kullanmak istemediği belirtilen Kılınç’ın, kendilerine karşı direkt olarak açılan ateşe karşı koymak zorunda kaldığı ve şehit düştüğü kaydedildi. Şehit Kılınç’ın geçici görevle geldiği Ankara’da son günlerini geçirdiği ve 18 Temmuz Pazartesi itibariyle tayininin çıktığı, Van’a gideceği öğrenildi. Kılınç’ın Van’a tayinin çıkması üzerine Van’da ev kiraladığı ve her türlü hazırlığını tamamladığı öğrenildi.
"Oğlum şehit olduğu için gururluyum"
Aynı zamanda bir polis çocuğu da olan Şehit Oğuz Kılınç’ın babası Emniyet-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Polis Memuru Zeki Kılınç, 29 yıldır polis memuru olarak görev yaptığını ve oğlunun şehit haberini alınca üzüldüğünü ancak ağlamadığını, gururlandığını söyledi. Emniyet teşkilatı içinde böyle bir yapılanmanın yıllar öncesinden beri var olduğunu belirten acılı baba Kılınç, "Ben 29 yıllık polis memuruyum, bana şehit olmak nasip olmadı ama oğlum şehitlik mertebesine erişti. Çok şükür gururluyum ve ağlamıyorum. Annesi ve ben bu gururla yaşayacağız. Bu darbeci hainlerin yıllardır teşkilat içlerinde olduğunu biliyordum ve hep onlarla mücadele ettim. Oğlum da bunlara son kurşununa kadar karşı koyup şehit oldu. Darbecilere karşı oğlum ilk başta silah kullanmak istememiş ’Onlar bizim kardeşimiz’ demiş ancak hainler direkt ateş açınca oğlum da ateş açıp son kurşununa kadar savaşmış" dedi.
Şehit Kılınç’ın ikindi namazında Ankara Kocatepe Camii’nde cenaze namazının kılınacağı yarın itibariyle de Antalya’da defnedileceği öğrenildi.