Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesinde metruk bir binada çıkan ve paniğe sebep olan yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu söndürüldü.
Olay, Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesi Gündoğdu Mahallesi Tekirdağ Şehirlerarası Otobüs Terminali civarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, metruk binada henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Binadan dumanlar yükseldiğini gören mahalle sakinleri, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa sürede intikal eden itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek büyümeden söndürdü.
Kimsesizlerin uğrak yeri haline geldiği belirtilen metruk binada çıkan yangına, sigara izmaritinin sebep olabileceği iddia edildi.
"DOĞALGAZ PATLAYACAK DİYE KORKTUK"
Olayla ilgili konuşan mahalle sakinlerinden Ayşe Atılgan, "Yangın neden çıktı bilmiyorum. Bir baktım dumanlar çıkıyor. Biz de hemen itfaiyeyi aradık. Bina boş, kimse yaşamıyor. Biz, doğalgaz patlayacak diye korktuk. Başka bir şeyden değil, en çok ondan korktuk. Eski evlerin hepsi yıkılsın böyle olmaz. Nasıl Tekirdağ bu? Köylerde yok bu kadar eski ev. Yıkılsın bitsin bu evler" dedi.
Polis ve itfaiye ekipleri, yangının kesin sebebini bulabilmek için çalışma başlattı.