Beylikdüzü Gürpınar açıklarında 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin sağ kurtarıldığı deniz kazasında kaybolan kişileri 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yarıda bırakıldı. 25 gündür olay yerinde bekleyen aileler darbe mağduru olduklarını ve aramaların kaldığı yerden devam etmesini istiyor.
Beylikdüzü Gürpınar açıklarında 5 arkadaşın açıldıkları teknenin batması sonucu 1 kişi yaralanmış, 2 kişi boğularak hayatını kaybetmiş, 2 kişi de denizde kaybolmuştu. Olayın meydana geldiği günden bu yana 25 gün geçti. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi nedeniyle denizde kaybolan Koray Gökdeniz ve Haydar Kahraman’ı arama çalışmalarına da ara verildi.
Koray Gökdeniz’in amcası olan Nihat Gökdeniz, facianın yaşandığı bölgede askeri bir geminin arama yaptığını ancak darbe girişimi sonrası geminin arama çalışmalarını bıraktığını iddia etti. Yaşanan faciada hayatını kaybeden İmdat Gökdeniz’in amca ve halasının üzüntüden vefat ettiğini açıklayan Nihat Gökdeniz şunları söyledi:
“8 Temmuz’da yaşanan tekne faciasından sonra 24 günlük bekleyişimiz burada devam ediyor. 24 günlük bekleme süresinde ülkemizin bu yaşamış olduğu darbe girişimi maalesef bizi de mağdur etti. Darbe girişiminin olduğu günlerde bizim deniz kaybolan yeğenlerimizin çıkma olasılığı çok yüksekti. Burada bir askeri gemi çalışıyordu. Darbe girişimi sonrası o da geri çekildi. Darbeden sonra maalesef arama kurtarma çalışmaları devam ettirilemedi. Biz 24 gündür burada bekliyoruz. Geride kalan aile üzüntü içinde. Çok bakir koylar var karşı tarafta. Devlet büyüklerimizden buralarda arama çalışmalarının devam etmesini istiyoruz. Bu kazadan sonra iki yakınımızı da üzüntü sebebiyle kaybettik. Denizde ölen İmdat Gökdeniz’in amcası ve halası da vefat etti. Biz yeni kayıplar istemiyoruz. Bu konuda çok muzdaribiz. Hükümet büyüklerimizden destek bekliyoruz.“
Kayıp olan Haydar Kahraman’ın yeğeni Mehmet Ali Yılmaz da darbe mağduru olduklarını ve tek dertlerinin bir mezar yeri olmalarını istediklerini kaydetti. Denizde kaybolan iki kişiden birisi olan Koray Gökdeniz’in eşi kısa bir süre önce bir bebek dünyaya getirmişti.