TEM Otoyolu İkitelli mevkii O3 bağlantı yan yolda ters yönden gelen bir otomobil, karşı yönden gelen TIR’la çarpıştı. Kazada otomobil içerisinde sıkışan 3 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı.
Kaza, saat 02.30 sıralarında TEM Otoyolu İkitelli mevkii O3 Bağlantı yan yolda meydana geldi. İddiaya göre, İkitelli’den Altınşehir istikametine giden 34 AFB 95 plakalı otomobilin sürücüsü Şenol Köklü (46), yan yolda ters yöne girdi. Ters yöne giren sürücü Köklü, süratli bir şekilde otomobiliyle seyir ettiği esnada karşı yönden gelen Maksut Çakır yönetimindeki 34 J O50 plakalı TIR ile çarpıştı. Çarpışma sonucu otomobil içerisinde sıkışan sürücü Köklü, Mustafa Yalvaç (19) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi feci şekilde hayatını kaybederken Aykut Çiftçi, Kalin Makaro ve Barış Aksoy ise yaralandı. TIR şoförü Çakır ise kazadan yara almadan kurtuldu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.
Sağlık ekipleri uzun süre kalp masajı yaptı
İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılardan birinin bariyerlere sırtını yaslayıp olayın şokunu atlatmaya çalıştığı görüldü. Araçtan çıkartıldığı öğrenilen diğer bir yaralıya isen sağlık ekipleri uzun süre kalp masajı yaptı. Masajın ardından yaralı sedyeye ambulansa götürülerek hastaneye kaldırıldı.
Otomobil içerisinde sıkışan 2 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi
Yaralıların hastaneye kaldırılmasının ardından itfaiye ekipleri, otomobil içerisinde sıkışan 2 kişiyi kurtarmak için çalışmalara başladı. Uzun süren çalışmaların ardından sıkıştığı yerden çıkartılan Mustafa Yalvaç ve Şenol Köklü’nün hayatını kaybettiği belirlendi. TIR şoförü Çakır ise polis tarafından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Otomobilin içerisinde ise alkol şişesi olduğu görüldü.
Kazanın görgü şahidi Adem Maral, “5 dakika önce geçtiğimizde herhangi bir olay yoktu. Malzeme boşalttıktan sonra bu olayla karşılaştık. Müdahale ettik hiçbir şeyi yoktu. Otomobil dengesini kaybetmiş, ters yönden gelmiş, 3 kişi hayatını kaybetti” dedi.
Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.