Diyarbakır’da 3 kişinin hayatını kaybettiği, 12’si polis, 42 kişinin yaralandığı terör saldırısının yapıldığı bölgede yer alan bir okulda eğitime ara verildi. Patlama bölgesinde açılan çukur ise sabah saatlerinde kapatıldı.
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ile Yenişehir ilçeleri arasında kalan Batıkent Kavşağı mevkiinde dün 16.30 sıralarında seyir halindeki zırhlı polis midibüsünün geçişi sırasında teröristler tarafından yolun kenarına önceden park edilen bomba yüklü araç infilak ettirilmişti. Patlamada, terör şüphesiyle gözaltına alınan ve midibüste bulunan 3 kişi hayatını kaybetmiş, 12’si polis, 42 kişi yaralanmıştı. Patlama nedeniyle yolda derin bir çukur oluşmuş, çevredeki okul, ev, işyeri ve araçlar da zarar görmüştü.
Patlama bölgesinde açılan çukur, polisin incelemelerini tamamlamasının ardından, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından bugün sabah saatlerinde kapatıldı. Patlamanın yaşandığı bölgede yer alan çay bahçesinin etrafına ise branda çekilirken, çevrede bulunan askeri lojmana da dev Türk bayrağı asıldı. Olay yerine yaklaşık 20 metre mesafede bulunan ve büyük zarar gören Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu’nda ise eğitime ara verildi.