İzmir’in Bornova ilçesinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi genç kız, bulunduğu evin balkonundan atlayarak intihar etti.
Olay, akşam saat 18.00 sıralarında Ankara Caddesi 229/B Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Dilek Kaştan, kaldığı evin balkonundan atlayarak intihar etti. Dilek Kaştan’ın balkondan atladığını gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıkları genç kızı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Durumu ağır olan Kaştan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
“Okulu sevmezdi”
Dilek Kaştan’ın intihar ettiği esnada evde olan ev arkadaşları E.Ş. ile B.T., polise verdikleri ifadede olay anını anlattı. Olay esnasında herkesin kendi odasında olduğunu aktaran Kaştan’ın ev arkadaşları, aşağıdan gelen bağrışma sesleri üzerine balkondan dışarı baktıklarını ve yerde yatan kişinin Dilek Kaştan olduğunu kıyafetlerinden anladıklarını söyledi. Bunun üzerine Kaştan’ın odasına baktıklarını belirten arkadaşları, yatağın üzerinde kan izleri ve falçata olduğunu gördüklerini söyledi. 3 yıldır Kaştan ile aynı evde kalan E.Ş., Kaştan’ın herhangi bir ailevi veya erkek arkadaş sorunu olmadığını, okula gitmek istemediğini, okulu sevmediğini ve dersleri ile ilgili sorunları olduğunu aktardı.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.