Aksaray’da yolun karşısına geçmek isteyen bir kişi, TIR’ın çarpması sonucu ağır yaralandı.
Kaza, Aksaray E-90 Karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yol yapımı nedeniyle trafiğin tek şeritten verildiği E-90 Karayolu’nda karşıdan karşıya geçmek isteyen Yusuf Ziya K’ye (27), Karasu Kavşağı istikametine seyreden Serkan K. (40) idaresindeki 08 K 7377 plakalı TIR çarptı. Ağır yaralanan genç, olay yerine sevk edilen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Yusuf Ziya K.’nın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kazaya karışan TIR sürücüsü Serkan K., “Zaten yolu tek şeride düşürmüşler. Normal yolumda seyrediyordum. Burada arkadaşlarda gördü. Sonuçta karşımızdaki de insan. Şu elindeki paketle şuradan geçiyordu. Zaten burada benim hızlı gitme şansım yok. Yavaş geliyordum. Ben anladım ama ağabey şöyle sola doğru bakarak geliyordu. Birdenbire önüme atladı. Fren, korna yetiştiremedim ağabey arkadaşa vurdum. İnşallah bir şey olmaz” dedi.
Olayı gören bir görgü tanığı vatandaş ise, “Araç normal bir süratle geliyordu. Karşıdan geliş istikametine bakarak yaya geçti bu tarafa. Direkt geçiş yaptı hiç beklemeden. Biz şu karşıdaki inşaatta yolu seyrediyorduk. Olayı gördük. Bu tarafa bakarak, diğer tarafa hiç bakmadan direkt aracın önüne geçti” şeklinde konuştu.
Kaza sonrası TIR şoförü ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.