Mersin polisi, 2 tır ile bir takside yaptığı aramada 3 bin 724 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Tırların birçok yerinde bölmelere gizlenmiş kaçak sigaralar polisi bile şaşkına çevirdi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Özgürlük Mahallesi’nde bulunan Hal Kompleksi içerisinde K.K. ve V.K. isimli şahısların idaresindeki tırlarda ve çekiciye bağlı dorselerde arama yaptı. Aramalarda tırların ve dorsenin gizli bölmelerine yerleştirilmiş vaziyette 2 bin 40 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Tırların ve dorselerin çeşitli yerlerine gizlenmiş kaçak sigaralar, polisi bile şaşkına çevirdi. Gözaltına alınan sürücüler, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan ekipler, Şevket Sümer Mahallesi’nde şüpheli bir taksiyi durdurarak, arama yaptı. Yapılan aramada bin 684 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan D.C.B. emniyette ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.