Tokat’ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde 2. dalga operasyonda 14 kişi gözaltına alınırken, 4 kişinin ise firari olarak arandığı öğrenildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ mensubu bir grup cuntacının darbe girişimi sonrasında Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde çalışan 14 kişi gözaltına alındı. Dekanların istifası ile birlikte görevinden istifa eden Rektör Yardımcısı K.K.’nin de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Şahısların iş yerleri, ev ve araçlarında arama yapıldı. Bazı dosya ve dokümanlara el konuldu. Şahısların emniyetteki sorgu işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği bildirildi. Firari olarak aranan 4 kişinin yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde (GOÜ) Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik olarak yaklaşık bir hafta önce düzenlenen ilk operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 19’u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3’ü adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.