Tokat’ta, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 1’i tutuklu, 4’ü tutuksuz toplam 5 avukat sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY terör örgütün avukatlar yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan S.A. ile adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanan M.B., F.K., Ş.T. ve K.T. hakkında hazırlanan iddianame Tokat Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.
Basına kapalı olarak yapılan FETÖ davasının ilk günü duruşma hakkında, ’terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet ile silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan F.K., ’silahlı terör örgütü kurma veya yönetme ile terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet’ suçundan K.T., ’silahlı terör örgütüne üye olma, silahlı terör örgütü kurma veya yöneltme ile terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet’ suçundan S.A., ’terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet ile silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan M.B. ve ’silahlı terör örgütüne üye olma ile terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet’ suçundan Ş.T. ile avukatları katıldı. 68 sayfalık iddianamede sanıklar kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Ayrıca delillerin toplanması için süre istenilen duruşma bir hafta sonraya erteledi.