Tokat’ın Niksar ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına Türk Hava Kurumuna ait yangın söndürme uçağıyla müdahale ediliyor.
Niksar ilçesine bağlı Serenli beldesi yakınlarında dün saat 11.45 sıralarında başlayan yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangına Tokat, Amasya, Giresun, Samsun, Çorum ve Sivas Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı 17 arazöz, 10 itfaiye ekibi ile yaklaşık 80 kişi tarafından müdahale edildi. Çalışmalarda vatandaşlarla birlikte askerler de görev aldı. Ankara’dan havalanan Türk Hava Kurumuna ait yangın söndürme uçağı öğle saatlerinde yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Almus Barajı’ndan su alarak yangının olduğu bölgeye havadan bırakan yangın söndürme uçağı yangının kontrol altına alınmasında önemli rol oynadı.
Amasya Orman İşletme Bölge Müdürü Zekariya Nane, yangının rüzgar nedeni ile kısa sürede yayılarak büyüdüğünü ifade ederek, “Gün içerisinde de rüzgar değiştiği için yangın büyüdü. Şu anda 75 hektar alan zarar gördü. Yaklaşık 10 metre küplük bir orman zarar gördü. Bu yangının büyümesinin sebebi rüzgardan. Sürekli rüzgarın yön değiştirmesinden dolayı önce poyraz esiyordu sonra doğuya doğru rüzgar esmeye başladı. İster istemez de kontrol sağlanamadı. Bu yangında 17 tane arozöz, 10 tane su tankeri görev aldı. Kısmi olarak kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi şuan araştırılıyor” dedi.
Kısmen kontrol altına alınan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.