Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik sürdürülen soruşturmalar kapsamında Trabzon’da gözaltına alınan, açığa alınan ve tutuklananların toplam sayısının bugün itibariyle 523 kişiye ulaştı.
Trabzon Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik sürdürülen soruşturmalar kapsamında Trabzon’daki kamu kurumlarında İçişleri Bakanlığı’nın mülki idari amirliğinde 2 kişi görevden uzaklaştırılırken, İl Jandarma Komutanlığında gözaltına alınan bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde 214 memur gözaltına alınırken, bunlardan 207’si görevden uzaklaştırıldı, 5’i tutuklandı biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nda gözaltına alınan bir kişi tutuklanırken, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde de 8 kişi görevden uzaklaştırıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde bir, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda ise 2 kişi görevden uzaklaştırıldı. Trabzon’dan en çok görevden uzaklaştırma 290 kişi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanırken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde bir, İl Müftülüğü’nde bir, Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı’nde ise 2 kişi görevden uzaklaştırıldı.
Trabzon’daki kamu kurumlarında 523 kişi Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik sürdürülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınırken, bunlardan 514 kişi görevden uzaklaştırıldı, 6’si tutuklandı, 3’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.