Trabzon’un Beşikdüzü İlçesinde bir camide müezzin olarak görev yapan Hasan K’yı telefon ile arayan Ercan D. müezzini "Banka hesabından FETÖ/PDY’ye yardım edildi" diyerek dolandırdı.
Edinilen bilgiye göre, Ortahisar ilçesinde bulunduğu sırada telefonu çalan Hasan K’yı arayan ve kendisini komiser olarak tanıtan Ercan D. “Bankadan sizin adınız kullanılarak birileri havale işlemi gerçekleştirdiler. Bu kişiler FETÖ/PDY’cidir. Bu kişilerin yakalanması için 15 Bin TL parayı postaneye yatırmanız gerekli” dedi.
Telefonun ucundaki şahsın söylediklerini yerine getiren müezzin Hasan K. bankaya giderek hesabından 15 bin TL’yi çekerek Ercan D’nin belirtmiş olduğu hesaba Merkez Postane’den havale etti. Hasan K. sonrasında yanına gelen kayınbiraderine durumu anlattı. Kayınbiraderinin “Durumu polise bildirelim” uyarısında bulunması üzerine polis merkezine giden Hasan K. dolandırıldığı anlayınca soluğu tekrar Merkez Postane’de aldı. Asayiş Şube Güven Timleri’nin de yardımı ile 15 Bin TL’nin yatırıldığı hesaba bloke koyuldu. Olayla ilgili inceleme sürüyor.