Kocaeli’de dün yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden Serhat Cinemre, son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye kaza sırasında aynı araçta olan ve yaralı olarak kurtulan arkadaşları da katıldı.
Kocaeli’de dün yaşanan feci trafik kazasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki profesyonel futbolcu Serhat Cinemre toprağa verildi. Başiskele ilçesinde bulunan Vezirçiftliği Ulu Cami’de kılınan cenaze namazına, Serhat Cinemre’nin yaşamını kaybettiği trafik kazasında aynı aracın içerisinde bulunan ve yaralı olarak kurtulan Fatih Yavuz ile Muhammet Emin Andıç da katıldı. 19 yaşındaki gencin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Kullar Kız Köprü Mezarlığı’nda defnedildi. Öte yandan, yaşamını yitiren Serhat Cinemre’nin abisi Nihat Cinemre’nin de geçtiğimiz hafta trafik kazası geçirdiği ve şu anda hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.
24 ERZİNCANSPOR’DAN AÇIKLAMA
Feci kazada hayatını kaybeden Serhat Cinemre’nin 2008 yılında profesyonel futbol kariyerine Kocaeli Güneşspor’da başladığı ve şu anda da 24 Erzincanspor forması giydiği öğrenildi. Cinemre’nin trafik kazasında yaşamını yitirmesinin ardından 24 Erzincanspor Basın Sözcüsü İlker Taştan bir basın açıklaması düzenledi. Taştan açıklamasında, "Kocaeli Güneşspor’da 2008 yılında futbolculuk kariyerine başlayan Serhat Cinemre, 7 sezon minik ve genç takımlarda oynadıktan sonra 2014 yılında Kocaeli Birlikspor’un genç takımına transfer oldu. Geçen yıl 24 Erzincanspor’a transfer olan Serhat Cinemre’nin 31 Mayıs 2016 tarihi itibarı ile sözleşmesi sona ermiş ve memleketine geri dönmüştü. Erzincan’da bulunduğu süre içerisinde yönetim, teknik heyet ve futbolcu arkadaşlarıyla iyi ilişkiler kuran ve sevilen futbolcumuzun genç yaşta hayatını kaybetmesi bizleri çok üzdü. Serhat kardeşimize Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına sabırlar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
TFF BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI
19 yaşındaki genç futbolcunun vefatının ardından Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) da bir başsağlığı mesajı yayınladı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun mesajında, “Spor Toto 3. Lig kulüplerinden 24 Erzincanspor’da forma giyen 19 yaşındaki Serhat Cinemre’nin Kocaeli’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Serhat Cinemre’ye Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı” ifadelerine yer verildi.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde dün gece geç saatlerde meydana gelen kazada, Serhat Cinemre ve arkadaşları Fatih Yavuz ile Muhammet Emin Andıç’ın içerisinde olduğu 59 KS 800 plakalı otomobil, yolun sağ şeridinde hatalı park yapmış olan 41 L 9637 plakalı TIR’a arkadan çarpmıştı. Kazada otomobilin içerisinde bulunan Muhammet Emin Andıç ile Fatih Yavuz yaralı olarak kurtulurken, 19 yaşındaki Serhat Cinemre kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Kazanın ardından polis tarafından gözaltına alınan TIR sürücüsü Recep Şen’in ise, polise verdiği ifadede hatalı park yapmadığını iddia ettiği ortaya çıktı.