Amerika'nın Sesi, gece yarısı ABD’li yetkililerin Türkiye’nin önümüzdeki 24 saat içinde Suriye’nin kuzeydoğusuna operasyonu başlatmasını beklediğini duyurmuştu. Bugün saat 16.10'da Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter hesabından operasyonun başladığını ilan etti.

17.45 : Demirören Haber Ajansı: Suriye Kamışlı'dan teröristler tarafından ateşlenen bir roket, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bir binaya isabet etti. Bahçelievler Mahallesi'nde ölen ya da yaralanan olmazken, sınır hattındaki askeri birlikler terör mevzilerini top atışına tuttu. 

17.40 : Tel Abyad'ın karşısında yer alan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde okullar pazartesi gününe kadar tatil edildi.

17.35 : Demirören Haber Ajansı: Rasulayn ve Tel Abyad'daki hava saldırlarında 25 kilometre kadar içeri girildi. Terör örgütünün mühimmatı imha edildi.

17.30 : Anadolu Ajansı: YPG'li teröristlerin Suriye tarafından attığı iki havan mermisi Ceylanpınar ilçe merkezine düştü. Rasulayn'ın karşısındaki ilçede ölen veya yaralanan olmadı.

Tel Abyad'ın karşısındaki Akçakale'de ise sokaklarda mehter marşları duyuluyor.

17.15 : İhlas Haber Ajansı: Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla, Irak da Suriye sınırına askeri takviye gönderdi. Çok sayıda askeri birliğin bölgeye gönderildiği belirtiliyor.

17.10 : Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından açıklama yaptı:

"Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat’ın doğusunda #BarışPınarıHarekatı’na başladı."