Dünyayı saran corona virüs nedeniyle okul, cami ve iş yerlerinin kapatılmasının ardından yetkililerin evde kalın uyarılarına rağmen insanlar sokaklara akın etti, sahiller ve parklar doldu taştı! İstanbul Valiliği, corona virüs tedbirleri kapsamında evden çıkılmaması konusunda uyarı yaptı. Vali Yerlikaya, Bu süreç, kesinlikle evlerimizde kalmamız gereken çok önemli bir tedbir dönemidir. Bugün sahillerde, parklarda geçirilecek tedbirsiz zamanlar, yarın sevdiklerimizi üzecek durumlara dönüşmesin dedi.

Polis ekipleri tarafından İstanbul'un tüm ilçelerinde koronavirüs tedbirlerine uymayıp dışarıya çıkanlara uyarı anonsları yapılıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı yazılı açıklama şunları kaydetti:

"Baharı karşıladığımız bugünlerde aynı zamanda Covid-19 yeni tip Koronavirüs salgınıyla mücadele ediyoruz. Ülkemizde bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlıklarımız, yetkili bütün makamlar ve valiliğimizce sürekli tedbirler alınmakta ve siz kıymetli vatandaşlarımızla paylaşılmaktadır.